Det kan nogle gange være svært at finde ud af, om du skal gemme noget, som du ikke har brugt længe, eller om det er tid til at smide det ud. Der er ikke noget rigtigt svar på dette spørgsmål, men opmagasinering er en god idé, hvis du nogle gange benytter noget. F.eks. benytter du en vinterdyne hver eneste vinter, så derfor vil vi vælge at gemme den.

Men hvis du har en gammel sofa eller nogle køkkenredskaber, som du aldrig benytter, så er det en god idé at slippe af med det. Du kan sende det til genbrug eller prøve at sælge det. Vi anbefaler ikke, at du smider det ud, for der er altid nogen, som kan få stor gavn af dine gamle ting. Især nu hvor det er blevet tydeligt for os alle sammen, at vi skal passe bedre på miljøet, giver det god mening med opmagasinering fremfor at smide ud.

Opbevaring i garage/skur er en god idé i følgende situationer:

  • Du har ikke plads i dit køkken.
  • Du vil gerne have mere plads i dit hjem.
  • Dine reoler er proppet med ting.
  • Du kan ikke finde noget i dit tøjskab.

Pak alt ned du ikke bruger ofte

Det er fristende at have alt inden for husets fire vægge. Men ofte gør det bare, at du ikke længere kan overskue dit liv. Folk er mere tilbøjelige til at rydde op og gøre rent, når de har færre ting i deres hjem.

Derfor vil vi anbefale dig, at du går alle dine rum igennem og finder ud af, hvad du gemmer på, som du sjældent bruger. Især dit tøjskab, køkkenskabe og reoler gemmer på mange ting, som du sjældent benytter.

I dit køkkenskab har du helt sikkert masser af køkkenredskaber og køkkenmaskiner, som du er glad for, men som du kun benytter en gang om året. Det kan være fonduesættet, som du nærmest aldrig bruger, men som du gemmer, fordi du altid har en hyggelig aften, når du finder det frem. Det er oplagt at pakke det ned i en flyttekasse og sende den til opbevaring i garage/skur. For der er ingen grund til, at det står i vejen for alle de køkkenmaskiner, som du rent faktisk benytter.

Det gælder også for dit tøjskab, hvor du ligeså godt kan pakke ferietøjet væk, når du ikke benytter det.

Pas på med ikke at stille det opmagasinerede direkte på fliser eller betongulv i garagen. Du skal vide om der er lavet en fugtspærre i gulvet før du stiller flyttekasser eller andet fugtsugende på gulvet, for ellers vil fugten fra jorden trække op igennem fliserne og opfugte flyttekasserne

Derfor skal du gennemgå det hvert år

Det er en god idé at gennemgå alt, som du har sendt til opbevaring i garage/skur. Uanset om du har et haveskur i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg og Odense, så har vi en tendens til at gemme meget, som vi aldrig igen benytter.

Når du gennemgår alt, som du har gemt, en gang om året, så sørger du for at få ryddet op i alt. Hvis du finder dit fonduesæt, kan du invitere dine venner på besøg, så du benytter det igen. Så kan du sagtens gemme det et år til.

Skal du bygge til?

Så søg inspiration her